Когато става дума за сватбения ви ден, правилното планиране на времето е от решаващо значение. Въпреки че графикът при всяка сватбена двойка е различен, има някои изпитани тайни, които ако следвате, гарантират безпроблемното протичане на този вълнуващ ден.

Ще започнем като „скицираме“ самия ден. Като отправен момент може да се вземат предвидените церемонии и се направи списък с всички онези важни моменти, които следва да протекат преди и след тези церемонии. Такива моменти биха била например подготовката на младоженците, т.нар. забиране на булката / респективно първата среща, фотосесията, welcome-drink, снимките с гостите и т.нар. Важно е да се предвиди и тяхната продължителност. Можете да погледнете долу описания примерен план като една насока за това колко време би било нужно да отделите за отделните стъпки.

 

Нека си го кажем….сватбеният ви ден ще бъде наистина дълъг, но за сметка на това много вълнуващ. Няма такова нещо като прекалено рано начало на деня, затова следва да се отдели достатъчното време за всеки един момент от него. Ако например църковната / респективно гражданска церемония започва в 16 часа, е добра идея да се започне с подготовката още в 9 часа. Да, може би изглежда твърде рано, но все пак булката има нужда от около три часа, в които да отдели внимание на своя грим и прическа. И да, споменавам само булката, защото от личен опит считам, че младоженецът няма нужда от толкова време.

 

Следващ съвет е да споделите плана си с фотографа / видеографа си или да го изготвите заедно. Обикновенo ние съдействаме на двойката да планира максимално ефективно своя сватбен ден, изхождайки от богатия си опит. През целия ден ние съблюдаваме и се ръководим от предварително определения график и ви напътстваме.

 

Много важно при определянето на времевата линия е залагането на малки паузи, които дават възможност да лавираме с времето, а и ви дават нужното поемане на въздух в така или иначе емоционално наситения ден. Двойките често забравят да предвидят логистичното време- времето, нужно за придвижване от една дестинация до друга.

 

Един от най-често задаваните въпроси е колко време да отделите за фотосесията. Отговорът е: колкото е възможно повече. Фотосесията е момент, на които трябва да се отдели нужното внимание. И без това е достатъчно стресиращо за вас да се снимате в ден, в които времето ви притиска, а същевременно се притеснявате и как ли изглеждате пред обектива, фотогенични ли сте. Не се тревожете, ние сме заедно с вас и ви помагаме с насоки и настроение. По отношение на времевия отрязък, считам, че е нужно да разполагате с поне 90 минути за заснемане на една красива фотосесия. Останалата част от деня ще бъде съпътствана от семейството и най-близките ви приятели, но тези 90 минути са само за вас- насладете им се.

 

Оставете достатъчно време и да се поздравите с гостите си. Обикновено (зависи все пак от броя на гостите) това отнема около 30-40 минути, в които те ще споделят радостта ви на чаша шампанско и ще се снимат с вас.

 

И може би най-важният съвет за сватбения ви ден: не забравяйте да се забавлявате и усмихвате. Това е само началото!