Романтична сватба в градински стил, луксозна атмосфера в хотелски сватбен салон или бохо привкус ? Изборът на локация за вашия сватбен ден е един от първите, които всяка двойка следва да направи. Но това не винаги се оказва толкова лесно, колкото си мислим. Именно поради тази причини ще се спрем на основните фактори, с които трябва да се съобразим, правейки този избор.


На пъвро място духът на локацията трябва да отговаря на вашия стил. Сватба в красив хотелски ресторант, шумно парти сред магическа природа или усещане за топъл пясък между пръстите- всяко едно от тези места носи своята щипка романтика.

Локацията трябва да бъде съобразена и с броя на гостите. Идеалното място не е нито твърде голямо, нито твърде малко, то трябва да побира точно вашия брой гости и да предлага на всеки един от тях добър поглед към младоженците. Ако помещението е твърде голямо, сватбеното тържество изглежда изгубено, а ако е твърде малко, възможността вие, а и вашите гости, да разкриете танцовия си потенциал става все по-ограничена.

Локацията трябва да влиза и в бюджетната рамка, на която сте се спрели. Обикновено сватбените локации предоставят примерни оферти още при посещението им, което значително улеснява подбора Една част от тях публикуват предложенията си на своите уебсайтове или могат да дадат такава информация дори по телефона.

Преди да направим своя избор, трябва да се информираме и за всички услуги, които предоставя самата локацията. Възможно е да се предлага наемане на украса за събитието или осветление. Някои места разполагат и с детски кът, гарантиращ доброто прекарване и на най-малките гости, както и голям и достъпен паркинг, който да улесни както вас и близките ви, така и всички присъстващи. Когато имате гости от други населени места, би било удобно за вас и ако локацията има възможности за настаняване.

Когато става въпрос за шумно и вълнуващо парти, естетсвнео възниква въпросът и за ограниченията по отношение на шума и те касаят не само музикалния съпровод на събитието, но и така красивите фойерверки, които придават цвят и атрактивност на сватбения ден.

Качеството на обслужване също не бива да се подценява. Опитайте да се сдобиете с няколко референции за съответната локация.

Променливостта на времето също е фактор, който задължително следва да се има предвид. Понякога летният период ни предоставя изненади и е възможно наред с прекрасните слънчеви лъчи, да се охлаждаме и от дъждовни капки. Затова при избора на сватбена локация, трябва да сме сигурни, че местата на открито предлагат и алтернатива в случай на дъждовен ден.